EKOGREN Multifuel Compact kazánok

Az EKOGREN Multifuel Compact 20-100 kW teljesítményű kazánok ideális megoldást jelentenek házak fűtésére egy- és több lakásos házak fűtésére. A “Compact” változatot a kazánházi helyhiány miatt hozták létre egy hagyományos adagolóval, és egy szabványos tüzelőanyag tartállyal. Az EKOGREN Multifuel Compact a kazánba integrált bolygatóval rendelkezik, miközben megőrzi a hagyományos EKOGREN Multifuel kazán összes előnyét. A standard felszereltség az automatikus begyújtás, az égő és hőcserélő tisztítása, valamint a hamu eltávolítása, mely minimálisra csökkenti a kazánház karbantartását.

Teljesítmény 20 kW
Tömeg 850 kg
Magasság 1750 mm
Szélesség 1190 mm
Kéménycsonk átmérő 150 mm
Víz csatlakozás 5/4″
Tartály mérete 1000 liter

Ekogren termékkatalógus letöltése (.pdf)

Teljesítmény 30 kW
Tömeg 850 kg
Magasság 1750 mm
Szélesség 1490 mm
Kéménycsonk átmérő 150 mm
Víz csatlakozás 5/4″
Tartály mérete 1000 liter

Ekogren termékkatalógus letöltése (.pdf)

Teljesítmény 40 kW
Tömeg 920 kg
Magasság 1750 mm
Szélesség 1490 mm
Kéménycsonk átmérő 150 mm
Víz csatlakozás 5/4″
Tartály mérete 1000 liter

Ekogren termékkatalógus letöltése (.pdf)

Teljesítmény 60 kW
Tömeg 920 kg
Magasság 1750 mm
Szélesség 1490 mm
Kéménycsonk átmérő 180 mm
Víz csatlakozás 5/4″
Tartály mérete 1000 liter

Ekogren termékkatalógus letöltése (.pdf)

Teljesítmény 80 kW
Tömeg 1200 kg
Magasság 1750 mm
Szélesség 2420 mm
Kéménycsonk átmérő 200 mm
Víz csatlakozás 2″
Tartály mérete 1000 liter

Ekogren termékkatalógus letöltése (.pdf)

Teljesítmény 100 kW
Tömeg 1200 kg
Magasság 1750 mm
Szélesség 2420 mm
Kéménycsonk átmérő (D) 200 mm
Víz csatlakozás 2″
Tartály mérete 1000 liter

Ekogren termékkatalógus letöltése (.pdf)

EKOGREN MULTIFUEL Compact

Felépítés, általános jellemzők

EKOGREN Multifuel Compact

Speciális forgó keverő

Az EG Multifuel Compact tüzelőanyag tartálya egy speciális forgó keverővel van felszerelve, amely közvetlenül a zsilipbe söpri az tüzelőanyagot. Ez a kialakítás megakadályozza, hogy az tüzelőanyag felboltozódjon.

Ajánlatkérés
EKOGREN Multifuel Compact

Tüzelőanyag tartály

A tartály mérete a 20–100 kW kazánoknál 950 liter.

Ajánlatkérés
Ekogreń kazán

Standard felszereltség

Az EKOGREN kazánok alapból nagyon magas színvonalú felszereltséggel rendelkeznek. Összefoglaltuk 12 pontban a legfontosabb jellemzőket, melyekből 9 tulajdonságról bővebben is olvashat a lenyíló részben.

Elszívó ventilátor

Ezek biztosítják a MULTIFUEL készülékek égési folyamatához szükséges megfelelő mennyiségű levegőt.

Biztosítja a kazán stabil működését gyengébb kéményhuzat mellett is, ezáltal biztonságos működést biztosít anélkül, hogy a kazánházba, például a begyújtási szakaszban füst szivárogna.

A folyamatosan állítható ventilátorteljesítmény pontos szabályozást és optimális emissziós értékeket tesz lehetővé.

Az Estyma gyártmányú vezérlő érintőképernyős, kapacitív kijelzője rendkívül gyorsan és pontosan működik.

Az egyes funkciók grafikájának és logikus elrendezésének köszönhetően használata rendkívül kényelmes.

A panel hátoldalán található Micro-SD csatlakozó segítségével lehet a szoftvert egyszerűen frissíteni és a készülék működési adatait archiválni.

Az internetes kommunikációs modul segítségével a távolból is elérhető a kazán, ellenőrizhető a készülék működése és a kazán által kezelt fűtőkörök felügyelete és beállítása.

Lehetővé teszi, hogy valós időben tájékoztassa a felhasználót a riasztásokról és egyéb üzenetekről, valamint segít a szerviznek a készülék és a fűtési körök diagnosztikájában és paramétereinek beállításában.

Az automatikus hamukihordó rendszer az égési folyamat során keletkező hamut ciklikusan eltávolítja a kazánból egy mobil hamutárolóba, hogy majd az épületen kívül kerüljön elhelyezésre.

Használatának köszönhetően nem kell gyakran kinyitni a kazánt, és ezáltal a kazánház sem piszkolódik, porosodik. Ez a rendszer minden EKOGREN Multifuel készülék alapfelszereltsége.

Az ismert BOSCH cég által gyártott, az autóiparban is használatos szonda kerül beépítésre.

 • Rendkívül tartós és megbízható.
 • Folyamatosan elemzi a füstgáz O2 szintjét.
 • A szonda adatait a kazán vezérlése elemzi.

A készülék szabályozásában rendkívül értékes diagnosztikai és tájékoztató funkciót lát le, ezen felül pedig a kazánvezérléssel és annak működési algoritmusával együttműködve lehetővé teszi a füstgáz ventilátor működésének automatikus korrekcióját túl magas vagy túl alacsony oxigén értékek esetén.

Az automatikus hőcserélő tisztítórendszer rendszeres időközönként beindítja magát, ezáltal tisztán tartja a hőcserélőt és biztosítja folyamatosan a kazán magas hatásfokát.

E rendszer használatának köszönhetően a készülék hagyományos tisztítására csak szezonálisan van szükség.

A hőcserélő három részre van osztva, azaz három függőleges füstjárat található benne, amely speciális kerámiából készült. Az ilyen típusú konstrukcióknak köszönhetően a turbulátor rendszerrel együtt szándékosan meg van hosszabbítva a füst útja, hogy a kazán a lehető legtöbb hőt nyerhesse ki és ezáltal a lehető legmagasabb legyen a hatásfoka.

Ezen felül az ilyen típusú megoldásoknál nincs probléma a hőcserélő felületén lerakodó porral és korommal - a hőcserélő tisztítórendszerének és függőleges konstrukciójának köszönhetően a por és a korom mindig a hamutartályba hullik.

A cellás adagoló a kazán égőfejébe juttatja a tüzelőanyagot, azaz "adagolóként" működik, miközben ellátja alapvető funkcióját is: ami a készülék hatékony védelme a szilárd tüzelésű kazánoknál fellépő visszaégés jelensége ellen.

A cellás adagoló teljesen elválasztja a tüzelőanyag-adagolóban és a tartályban lévő tüzelőanyagot az égőfejben lévő tüzelőanyagtól, amely már részt vesz az égési folyamatban. Tartós és megbízható. Amennyiben a tüzelőanyag szabálytalan forgács formájában érkezne e zsilip alkalmas a tüzelőanyag széttördelésére is.

Az automata égőtisztító rendszer a vezérlőprogram szintjéről irányított, ez határozza meg, mikor kell elindítani, hogy megtisztítsa a kazán belső felületeit a tüzelőanyag elégetésekor visszamaradt hamutól és salakanyagoktól, tisztán tartva az égőt, ezzel biztosítva a következő tüzelőanyag adagok hatékony égését.

Tekintettel arra, hogy a MULTIFUEL készülékek különböző minőségű és nedvességtartalmú tüzelőanyagok elégetésére szolgálnak, ez a funkció elengedhetetlen a készülék megfelelő működéséhez.

D-kazán

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot űrlapunkon keresztül és kollégáink néhány napon belül visszajeleznek.  Adatkezelési nyilatkozatok

  a csillaggal jelölt mező elfogadása kötelező


  <span style='font-size:0.8em'>A D-kazán Kft. <a href='https://www.dkazan.hu/#gdpr_cookie_modal' target='_blank' style='color:#d20008'>adatkezelési tájékoztatóját</a> elolvastam és megértettem. Hozzájárulok, hogy ajánlatkérésemmel kapcsolatos személyes adataimat a D-kazán Kft. ajánlatadás céljából az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje. </span><span style='color:#ac0000;font-weight:bold'>*</span>

  <span style='font-size:0.8em'>Hozzájárulok, hogy a D-kazán Kft. a megadott elérhetőségeimen a jövőben is megkeressen ajánlatokkal.</span>  Tanúsítványok

  Az Ekogren kazánok Lengyelországban készülnek a legmagasabb szabványok szerint, beleértve a 2014/68/EU nyomástartó berendezésekről szóló irányelveknek megfelelő minőségbiztosítási rendszert, amelyet a CE0036 jelzés igazol. Az Ekogren termékei a 303-5:2012 európai szabvány szerinti 5. osztályú kazánok, és egyes típusai megfelelnek az Európai Bizottság (EU) 2015/1189 (ECODESIGN2020) követelményeinek. A kazánok tanúsítványai a csehországi Brnoban található független intézetben készülnek.