Ekogreń kazán

Standard felszereltség

Az EKOGREN kazánok alapból nagyon magas színvonalú felszereltséggel rendelkeznek. Összefoglaltuk 12 pontban a legfontosabb jellemzőket, melyekből 9 tulajdonságról bővebben is olvashat a lenyíló részben.

Elszívó ventilátor

Ezek biztosítják a MULTIFUEL készülékek égési folyamatához szükséges megfelelő mennyiségű levegőt.

Biztosítja a kazán stabil működését gyengébb kéményhuzat mellett is, ezáltal biztonságos működést biztosít anélkül, hogy a kazánházba, például a begyújtási szakaszban füst szivárogna.

A folyamatosan állítható ventilátorteljesítmény pontos szabályozást és optimális emissziós értékeket tesz lehetővé.

Az Estyma gyártmányú vezérlő érintőképernyős, kapacitív kijelzője rendkívül gyorsan és pontosan működik.

Az egyes funkciók grafikájának és logikus elrendezésének köszönhetően használata rendkívül kényelmes.

A panel hátoldalán található Micro-SD csatlakozó segítségével lehet a szoftvert egyszerűen frissíteni és a készülék működési adatait archiválni.

Az internetes kommunikációs modul segítségével a távolból is elérhető a kazán, ellenőrizhető a készülék működése és a kazán által kezelt fűtőkörök felügyelete és beállítása.

Lehetővé teszi, hogy valós időben tájékoztassa a felhasználót a riasztásokról és egyéb üzenetekről, valamint segít a szerviznek a készülék és a fűtési körök diagnosztikájában és paramétereinek beállításában.

Az automatikus hamukihordó rendszer az égési folyamat során keletkező hamut ciklikusan eltávolítja a kazánból egy mobil hamutárolóba, hogy majd az épületen kívül kerüljön elhelyezésre.

Használatának köszönhetően nem kell gyakran kinyitni a kazánt, és ezáltal a kazánház sem piszkolódik, porosodik. Ez a rendszer minden EKOGREN Multifuel készülék alapfelszereltsége.

Az ismert BOSCH cég által gyártott, az autóiparban is használatos szonda kerül beépítésre.

 • Rendkívül tartós és megbízható.
 • Folyamatosan elemzi a füstgáz O2 szintjét.
 • A szonda adatait a kazán vezérlése elemzi.

A készülék szabályozásában rendkívül értékes diagnosztikai és tájékoztató funkciót lát le, ezen felül pedig a kazánvezérléssel és annak működési algoritmusával együttműködve lehetővé teszi a füstgáz ventilátor működésének automatikus korrekcióját túl magas vagy túl alacsony oxigén értékek esetén.

Az automatikus hőcserélő tisztítórendszer rendszeres időközönként beindítja magát, ezáltal tisztán tartja a hőcserélőt és biztosítja folyamatosan a kazán magas hatásfokát.

E rendszer használatának köszönhetően a készülék hagyományos tisztítására csak szezonálisan van szükség.

A hőcserélő három részre van osztva, azaz három függőleges füstjárat található benne, amely speciális kerámiából készült. Az ilyen típusú konstrukcióknak köszönhetően a turbulátor rendszerrel együtt szándékosan meg van hosszabbítva a füst útja, hogy a kazán a lehető legtöbb hőt nyerhesse ki és ezáltal a lehető legmagasabb legyen a hatásfoka.

Ezen felül az ilyen típusú megoldásoknál nincs probléma a hőcserélő felületén lerakodó porral és korommal - a hőcserélő tisztítórendszerének és függőleges konstrukciójának köszönhetően a por és a korom mindig a hamutartályba hullik.

A cellás adagoló a kazán égőfejébe juttatja a tüzelőanyagot, azaz "adagolóként" működik, miközben ellátja alapvető funkcióját is: ami a készülék hatékony védelme a szilárd tüzelésű kazánoknál fellépő visszaégés jelensége ellen.

A cellás adagoló teljesen elválasztja a tüzelőanyag-adagolóban és a tartályban lévő tüzelőanyagot az égőfejben lévő tüzelőanyagtól, amely már részt vesz az égési folyamatban. Tartós és megbízható. Amennyiben a tüzelőanyag szabálytalan forgács formájában érkezne e zsilip alkalmas a tüzelőanyag széttördelésére is.

Az automata égőtisztító rendszer a vezérlőprogram szintjéről irányított, ez határozza meg, mikor kell elindítani, hogy megtisztítsa a kazán belső felületeit a tüzelőanyag elégetésekor visszamaradt hamutól és salakanyagoktól, tisztán tartva az égőt, ezzel biztosítva a következő tüzelőanyag adagok hatékony égését.

Tekintettel arra, hogy a MULTIFUEL készülékek különböző minőségű és nedvességtartalmú tüzelőanyagok elégetésére szolgálnak, ez a funkció elengedhetetlen a készülék megfelelő működéséhez.

Tanúsítványok

Az Ekogren kazánok Lengyelországban készülnek a legmagasabb szabványok szerint, beleértve a 2014/68/EU nyomástartó berendezésekről szóló irányelveknek megfelelő minőségbiztosítási rendszert, amelyet a CE0036 jelzés igazol. Az Ekogren termékei a 303-5:2012 európai szabvány szerinti 5. osztályú kazánok, és egyes típusai megfelelnek az Európai Bizottság (EU) 2015/1189 (ECODESIGN2020) követelményeinek. A kazánok tanúsítványai a csehországi Brnoban található független intézetben készülnek.

EKOGREN Kazán típusok

Válasszon terméket kategória szerint

Aprítékos kazánok

Ez a típusú kazán alkalmas családi házak, üzemek, műhelyek, irodaházak, irodák, iskolák, óvodák, kórházak, közintézmények fűtésére. 

Bővebben

Konténeres kazánház

Olyan helyekre ideális, ahol nincs kazánház. Elegendő egy beton alap, ahová le lehet daruzni és a meglévő fűtési rendszerre kell rácsatlakozni.

Bővebben
Ekogreń katalógus

Tekintse meg a teljes kínálatot

Ebben a 35 oldalas magyar nyelvű katalógusban megtekintheti az Ekogreń teljes termékválasztékát, valamint mindent megtudhat az egyes kazánmodellekről:

 • technikai felépítést,
 • méreteket,
 • felszereltséget,
 • teljesítményadatokat.
Katalógus letöltése
EKOGREN KAZÁNOK

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot űrlapunkon keresztül és kollégáink néhány napon belül visszajeleznek.

  Termékkategória

  Kérem válasszon termékkategóriát (akár többet is)


  EKO aprítékos kazánokEKO konténeres kazánház  Adatkezelési nyilatkozatok

  a csillaggal jelölt mező elfogadása kötelező


  <span style='font-size:0.8em'>A D-kazán Kft. <a href='https://www.dkazan.hu/#gdpr_cookie_modal' target='_blank' style='color:#d20008'>adatkezelési tájékoztatóját</a> elolvastam és megértettem. Hozzájárulok, hogy ajánlatkérésemmel kapcsolatos személyes adataimat a D-kazán Kft. ajánlatadás céljából az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje. </span><span style='color:#ac0000;font-weight:bold'>*</span>

  <span style='font-size:0.8em'>Hozzájárulok, hogy a D-kazán Kft. a megadott elérhetőségeimen a jövőben is megkeressen ajánlatokkal.</span>